Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Βουλή...

Σήμερα πήγαμε Βουλή(έχω ξαναπάει, αλλά από το μάθημα, καλύτερά). Όμως πριν από αυτό μας πήγαν σε ένα κτήριο όπου μας έκαναν παρουσίαση της μάχης του Μαραθώνα. Πού κόλλαγε αυτό τώρα... who knows? Anyway, μετά πήγαμε στη Βουλή. Εκεί μας έκαναν μία ωραιότατη πλύση εγκεφάλου περί δημοκρατίας. Βλακείες. Σιγά τη δημοκρατία. Απ' τον πατέρα στο γιο-διάδοχο πάμε. Τέλος πάντων.

Μπήκαμε και σ' αυτή την περιβόητη αίθουσα που δε θυμάμαι πως τη λένε και τη δείχνουν και στις ειδήσεις. Άδεια ήταν, όπως και την πρώτη φορά που είχαμε πάει. Ο κάθε βουλευτής έχει μικρόφωνο και ένα κομπιουτεράκι που βάζεις μέσα μια κάρτα και κερδίζεις προτεραιότητα για να μιλήσεις κι έχει και κάτι κουμπιά για να ψηφίζουν λέει. Α ναι, και μικρόφωνο. Εκεί που έκατσα εγώ, ένα γλυκό παιδάκι είχε γράψει ΠΑΟΚ με το νύχι του, γιατί τον βουλευτή του ΛΑΟΣ για φανατικό παοκτζή δεν τον κόβω.
Μετά μας πήγαν στην αίθουσα Ελευθέριου Βενιζέλου που είχε κάτι εκθέματα με εικόνες από τους βασιλιάδες και τους προέδρους, παράσημα και κάτι έγγραφα. Όμως μετά γίνεται πιο ωραίο. Είχε μέχρι και τα γυαλιά τους. Τι γυαλιά δηλαδή, με ένα φακό γιγάντιο. Και είχε και μία παμπάλαια ατζέντα που έγραφε απ' έξω ''τηλέφωνα''. Μόνο τις κάλτσες τους δε βάλανε. Άσε που είχε και φωτογραφία του Αντρέα Παπανδρέου με τη Μιμή(ναι, τη Ντενίση). Όταν βγήκαμε από τη Βουλή, πήγαμε στην πλατεία συντάγματος-καλά εκεί είχε πολλή πλάκα. Η Ιωάννα φοβάται τα περιστέρια και έγινε το έλα να δεις!


Φύγαμε από τη Βουλή και πήγαμε στον Εθνικό κήπο όπου πέρασα τον περισσότερο χρόνο πετώντας ξυλαράκια στο νερό, το οποίο για ένα περίεργο λόγο δεν είχε πάπιες, και χάζευα τους κύκλους που απλώνονταν.

Μας γυρίζουν πίσω στο σχολείο, περιμένουμε γύρω στα 10-15 λεπτά να βγουν και οι άλλοι. Μετά πήγαμε στη Μέμου με την Άννα και τη Τζοάνα(με άφησε ο φανταστικός πατέρας τελικά :P ).
Μετά... σπίτι-Θεωρία στο Ωδείο-Tae Kwon Do-σπίτι-διάβασμα και τώρα μπάνιο...
Καληνύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου